Co do toho?
- 1/2 l oleje
- 1 jarní cibulka na čtvrtiny
- 4 plátky zázvoru
- 1/2 hlavičky česneku
- 2 hvězdice anýzu (14g)
- 1 bobkový list
- 1 malý kousek skořice vcelku
- 1 lusk černého kardamonu
- 1/2 hrníčku chilli vloček
- 1 1/2 lžíce nadrceného sečuánského pepře
Co s tím?
Chilli vločky si nasucho osmahneme vyndáme a rozdělíme na třetiny.
Dáme si do kastrolu olej a nažhavíme na trošku víc než střední plamen. Jakmile v oleji začnou být male bublinky přidáme naše ingrediance kromě chilli vloček a drceného sečuánského pepře. Zlehka osmažime dokud cibulka nezezlátne. Procedime. Postupně budeme přihazovat vločky a budeme to stále promíchávat. Dáme 1/3 osmažených chilli vloček, necháme půl minutky. Dáme další 1/3 vloček, nechame tak minutu. Přidáme poslední 1/3 vloček, necháme tak minutu. A nakonec nadrcený pepř. Přes noc necháme vychladnout. Pkud budete chtít lze přecedit a nechat si čistý olej bez vloček.