Co do toho?
marináda
- 1 hrníček kuřecího vývaru
- 1/2 hrníčku čerstvé pomerančové šťávy
- kůra z jednoho pomeranče
- 1/2 hrníčku cukru
- 1/3 hrníčku rýžového octa
- 1/4 hrníčku sojové omáčky
- 4 stroužky česneku, prolisovat
- 2-3 lžíce omáčky Sriracha (dle stupně odvahy)
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu rozpustit s 2 lžícemi vody
- cca 3/4 kg kuřecího nakrájeného na kusy velikosti sousta
- kukuřičný škrob
- 2 vejce
- arašídový olej a klasický olej
- sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu
Co s tím?
Smícháme ingredience na marinádu a do poloviny si naložíme maso min. na 30min. Druhou půlku si dáme do hrnce pomalu vařit aby nám zhoustla. Udržujeme teplou.
Kuřecí vyndáme z marinády kterou už nebudeme potřebovat, vyždímáme. Rozšleháme si vajíčko, maso v něm obalíme a pořádně vyválíme ve škrobu. Nažhavíme si pořádně oleje a opečeme dozlatova. Necháme odkapat na ubrousku. Kuře hodíme do ještě teplé omáčky a hned podáváme třeba rýží. Ozdobíme sezamem a nakrájenou cibulkou.