Spaghetti bolognaise

Spaghetti bolognaise

jak to uvařit
recepty-top.cz Spaghetti bolognaise

Co do toho?

Na omáčku

  • 2 lžice olivového oleje
  • cca 6 plátků prorostlé slaniny, nakrájet
  • 3 velké cibule, nakrájet
  • 3 stroužky česneku, nadrtit
  • 2-3 mrkve, nakrájet
  • 2 řapíky řapíkatého celeru :-) (nezapomeneme oloupat)
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 sklenice červeného vína (cca 400ml)
  • 2x400g konzervy s nakrájenými rajčaty
  • 2 lžíce protlaku
  • 2 čerstvé nebo sušené bobkové listy
  • sůl
  • čerstvě drcený pepř
  • špagety nebo tagliatelle
  • parmezán

Co s tím?

Do většího hrnce dáme olej a osmažíme pomalu slaninu dozlatova. Přihodíme česnek s cibulkou a smažíme dokud nezměkne. Zvětšíme teplotu, nahodíme hovězí maso a opečeme. Dolejeme vínem a necháme probublat tak 15min. Zase snížíme teplotu a hodíme tam zbytek surovin, osolíme opepříme dle chuti. Zaklopíme a necháme dusit tak 2 - 2 1/2 hodinky. Nezapomeneme občas zamíchat aby se to nepřismahlo.

Nakonec si uvaříme špagety, zalejeme omáčkou a zasypeme parmezánem.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Bramborové noky s bazalkovým pestem

Bramborové noky s bazalkovým pestem

Bramborove noky s bylinkovou rajčatovou omáčkou

Bramborove noky s bylinkovou rajčatovou omáčkou

Cacio e Pepe

Cacio e Pepe

Fettuccine all’ Alfredo

Fettuccine all’ Alfredo

Fettuccine se špenátem

Fettuccine se špenátem

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Šestka náhodných receptů

Čínský zelný salát

Čínský zelný salát

Pracny

Pracny

Domácí tatarka

Domácí tatarka

Nádivka na velikonoce

Nádivka na velikonoce

Čevabčiči

Čevabčiči

Tortilla

Tortilla

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.