Co do toho?
- 1 1/2 šálku vlažné vody
- 1 šálek vlažného mléka
- 1 lžíce sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 5 1/2 šálku proseté hladké mouky
- pokud chceme tak sezamová semena nebo máslo na závěr
Co s tím?
Porce na 8 kousků, takže mějte při ruce hafo strávníků.
Kromě mouky a 1 lžíce oleje dáme všechno dohromady a dobře smícháme. Potom přisypeme mouku a těsto dobře prohněteme. Těsto zakápneme 1 lžící oleje a necháme tak 40min kynout pod utěrkou v teple. Troubu nažhavíme na 250, jestli máte třeba pizza kámen nebo jak se tomu říka hoďte ho tam ať se žhaví též.
Vymoučněte si pracovní místo a z těsta udělejte koule asi jako tenisáky a nechte 10min odpočinout. Vytvarujeme slabé placky a dáme do trouby na 3-4min pokud máme v troubě ten šutr (opeče se hezky z obou stran), když ne tak na plechu s pečícím papirem z každe strany 5min.
Naan vrstvíme na sebe, aby neoschly, můžeme pomazat máslem a posypat semínky.