Indický naan

Indický naan

jak to uvařit
recepty-top.cz Indický naan

Co do toho?

  • 1 1/2 šálku vlažné vody
  • 1 šálek vlažného mléka
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 5 1/2 šálku proseté hladké mouky
  • pokud chceme tak sezamová semena nebo máslo na závěr

Co s tím?

Porce na 8 kousků, takže mějte při ruce hafo strávníků.

Kromě mouky a 1 lžíce oleje dáme všechno dohromady a dobře smícháme. Potom přisypeme mouku a těsto dobře prohněteme. Těsto zakápneme 1 lžící oleje a necháme tak 40min kynout pod utěrkou v teple. Troubu nažhavíme na 250, jestli máte třeba pizza kámen nebo jak se tomu říka hoďte ho tam ať se žhaví též.

Vymoučněte si pracovní místo a z těsta udělejte koule asi jako tenisáky a nechte 10min odpočinout. Vytvarujeme slabé placky a dáme do trouby na 3-4min pokud máme v troubě ten šutr (opeče se hezky z obou stran), když ne tak na plechu s pečícím papirem z každe strany 5min.

Naan vrstvíme na sebe, aby neoschly, můžeme pomazat máslem a posypat semínky.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Ananasové chutney (čatní)

Ananasové chutney (čatní)

Čínské nudle

Čínské nudle

Indický naan

Indický naan

Ladi Pav - indické bulky

Ladi Pav - indické bulky

Pita chleba

Pita chleba

Shatta - Pálivá omáčka

Shatta - Pálivá omáčka

Šestka náhodných receptů

Rukolový salát s parmezánem

Rukolový salát s parmezánem

Kuřecí se zázvorem a jarní cibulkou

Kuřecí se zázvorem a jarní cibulkou

Marocké kořeněné brambory v2

Marocké kořeněné brambory v2

Čínské koření 5ti vůní - vlastní mix

Čínské koření 5ti vůní - vlastní mix

Čevabčiči

Čevabčiči

Cuba Libre

Cuba Libre

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.