Co do toho?
na maso
- 300g kuřecích prsou na kousky
- 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty
- 1 lžíce chilli
- sůl
- 3 lžíce oleje
na omáčku
- 500g rajčat na kostky
- 100g cibule na hrubo
- 50g kešu ořechů
- 1 lžíce česnekové pasty
- 1/2 lžičky garam masala
- 1 1/2 lžíce vinneho octa
- 3 lžíce cukru
- 1 1/2 lžíce chilli
- sůl
- voda
- 1 lžička kasoori methi (pískavice, řecké seno)
- 5 lžic másla
- 3 lžíce smetany
Co s tím?
Kromě oleje ingredience na maso smícháme a dáme do lednice na 15-30min uležet. Maso na oleji upečeme a dáme si ho bokem
Do pánve po masu přidáme cibuli s troškou oleje a lžící másla, zlehka osmahneme, přidáme rajčata a kešu ořísky. Necháme chvili probublat, přilejeme vodu, dále česnekovou pastu, sůl, ocet, cukr, garam masalu, chilli a dusíme cca 15-20min.
Naši omáčku rozmixujeme a propasírujeme pres sitko zpět do pánve. Přidáme zbytek másla, opečené kuře, smetanu a pískavici, necháme tak 7min prohřát a můžeme podávat. Ozdobíme smetanou a pískavicí.
Původni o dost pomalejší verzi naleznete zde Murgh Makhani