Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - Murgh makhani

jak to uvařit
recepty-top.cz Butter Chicken - Murgh makhani

Co do toho?

maso s marinádou

  • cca 1kg kuřecího nakrájíme na kusy
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • 3/4 hrníčku bílého jogurtu
  • 1 1/2 lžičky pískavice
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička garam masala
  • 1,5 lžíce olej
  • 1,5 lžíce zázvorové pasty
  • 1/2 lžíce česnekové pasty
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • olej nebo ghí na grilování

omáčka - Makhani Masala

  • 4 lžíce ghee
  • 4 tobolky zeleného kardamomy (jen semínka)
  • 1 tobolku černého kardamomu (jen semínka)
  • 1 1/2 lžičky skořice 
  • 3 hřebíčky
  • 1 lžička pískavice
  • cca 6cm čerstvého zázvoru, udělat pastu
  • 8-10 stroužků česneku, udělat pastu
  • 3-4 čerstvé zelené chilli papričky, vyndáme semínka, nadrobno
  • 3 hrníčky rajčatového pyré
  • 3/4 lžíce chilli / kajenského pepře / nebo na co máte chuť
  • voda
  • 10 mandlí, ideálně udělat pastu
  • 1/2 lžíce cukru
  • 2 lžičky pískavice lístky
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 hrníčku + 2 lžíce smetany

Co s tím?

Říká se tomu i Butter Chicken

První marináda - smícháme chilli, citronovou šťávu se solí a kuře naložíme na 20min.
Druhá marináda - smícháme jogurt, kurkumu, pískavici, sůl, zázvor, česnek, citronovou šťávu, garam masalu a olej, naložíme znova kuře na 4 hodiny, ale můžeme i přes noc.

Nažhavíme troubu na 200 a kuřecí na mřížce grilujeme tak 10min nebo dáme na plech potřeme ghí a grilujeme tak 5-7min z každé strany hezky do hněda.

Omáčka

Nadrtíme si koření. Rozehřejem ghí, přihodíme kardamom, hřebícek a skořici, restujeme dokud nezačne vonět, dál přidáme pískavici - až začne prskat tak dáme zázvor, česnek a chilli na kousky. Smažíme tak 8min. Přidáme pyré, chilli. Necháme probublat  na mírném ohni tak 15-20min, prostě dokud se olej nezačne oddělovat. Zalijeme 2 až 2 1/2 hrníčky vody, dáme mandle, cukr, lístky pískavice a probubláme tak 15min.

Přidáme ugrilované kuře, promícháme a zasypeme garam masalou, dolijeme smetanu. Zapokličkujeme a na malém ohni ohřejeme maso cca 10min.

Ozdobíme koriandrem a smetanou před podáváním. Podáváme s rýží nebo chlebem naan



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Asijské masové koule

Asijské masové koule

Balti

Balti

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - Murgh makhani

Butter Chicken - rychlá verze

Butter Chicken - rychlá verze

Čína z toho co je doma

Čína z toho co je doma

Dopiaza

Dopiaza

Šestka náhodných receptů

Kuřecí satay s ananasem

Kuřecí satay s ananasem

Sugo pomodoro - Omáčka z rajčat

Sugo pomodoro - Omáčka z rajčat

Medové drštičky

Medové drštičky

Bramboráky

Bramboráky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Grilované vepřové se šalvějí

Grilované vepřové se šalvějí

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.