Biftek - beef steak

Biftek - beef steak

jak to uvařit
recepty-top.cz Biftek - beef steak

Co do toho?

  • hovězí svíčková (ideálně z plemene Aberdeen angus a řádně vyzrálé)
  • drcený pepř
  • olivový olej
  • mořska sůl

Co s tím?

Maso si nakrájíme na cca 4cm silné plátky. Svíčkovou můžeme hodně zlehka kloubama naklepat a následně vytvoříme zase hezký špalík a svážeme dohromady provázkem, opepříme a zlehka potřem olivovým olejem. Dáme do lednice tak na 1-2 hodinky odležet. Než začneme vyndám si maso z lednice a nechám při pokojové teplotě tak 15-30 min.

Troubu si nažhavíme na 200. Vezmeme si litinovou pánev nebo tál (litina dobře vede teplo) a řádně ho nažhavíme ideálne na plynovém hořáku který dodá správnou teplotu (není třeba mastit, máme maso oplácané olivovým olejem). Opečeme z každé strany tak 3-4 minutky (do masa nepícháme), dáme si biftek vedle na talíř a necháme tak 5 minut aby se rozležel. Někomu to takto stačí, ja si ho pak přehodím na pekáček a nechám ho v troubě dojít cca 8-10 minut, záleží na kvalitě masa.

Biftek posolíme a můžeme podávat na nahřátých talířích třeba s opečenou zeleninkou.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Biftek - beef steak

Biftek - beef steak

Něco jako guláš

Něco jako guláš

Paprikový guláš

Paprikový guláš

Rajská s knedlíkem dle babči

Rajská s knedlíkem dle babči

Roštěnka s knedlíkem

Roštěnka s knedlíkem

Svíčková s knedlíkem

Svíčková s knedlíkem

Šestka náhodných receptů

Balti

Balti

Kuře generála Tso

Kuře generála Tso

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Sečuánský olej

Sečuánský olej

Mexická polévka

Mexická polévka

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.