Co do toho?
- zelená kari pasta
- 1 hrníček kokosového krému
- 2 kuřecí prsa na tenké plátky
- 4 kafírové listky
- 1 1/2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky palmového cukru
- 2 1/2 hrníčku kokosového mléka
- 6ks thajského lilku na čtvrtiny (thai eggplant)
- 1/2 hrníčku thajské bazalky
- 1 červená chilli paprička
- 1 zelená chilli paprička
Co s tím?
Ve woku si nažhavíme kokosový krém a v něm rozpustíme kari pastu. Pak tam hodíme maso a hezky ho zatáhneme.
Dále kafírové listy, rybí omáčku a cukr. Necháme tak 4 minutky aby se vše spojilo. Vedle v hrnci si ohřejeme kokosové mléko do kterého dáme naší směs masa a pasty, promícháme, přidáme lilek, přivedeme k varu, vaříme dokud maso a lilek nejsou hotové. Na závěr přidáme bazalku a chilli na kousky. Podáváme s rýží.