Co do toho?
marináda
- 1/2 hrníčku řeckého jogurtu
- 1 lžíce nasekaného zázvoru
- 1 stroužek nasekaného česneku
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1-2 lžíce medu
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1 lžička soli
- 2 lžičky limetkové šťávy
- 2 lžičky oleje
zbytek
- 4 kuřecí stehna nebo prsa
- špejle
- limetka a lístky koriandru na ozdobu
Co s tím?
Ingredience na marinádu si rozmixujem, maso nakrájíme na větší kostky a na cca 3 hodinky naložíme (ale ideálně přes noc).
Nažhavíme pánev, maso si napícháme na špejle jako špízy a opečeme za všech stran.