Co do toho?
- 2 ks kuřecí prsa na kostičky
- 2 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce světllé sójovky
- 1/4 lžičky soli
- 1 vaječný bílek
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 2-3 chilli papričky (ideálně sušené) - cca 10cm velké
- 2 stroužky česneku na tenké plátky
- 5cm zázvoru na tenké plátky
- 3 jarní cibulky
- 2 lžíce světllé sójovky
- 1 lžička hnědého cukru
- 1 lžíce sezamových semínek, osmahnout na pánvi
- 1 lžíce drceného sečuánského pepře
- sůl dle chuti
Co s tím?
Marinujeme kuře s rýžovým vínem, sojovou omáčkou a solí 30 minut. Vedle si promícháme vaječný bílek s kukuřičným škrobem v kterém následně obalíme maso. Rozehřejeme trochu oleje a smažíme cca 4-5min dozlatova.
Vyndáme, necháme okapat, z pánve dáme pryč olej a necháme asi 1 polévkovou lžíci. Na mírném ohni osmahneme česnek, zázvor a chilli papričky (na 2cm kousky a pokud jsme odvážní necháme semínka). Až to začne hezky vonět přidáme opečene kuřecí maso, promíchame a přidejte sojovku, sůl dle chuti, sezamová semínka, cukr a sečuánsky pepř. Dobře promíchejte aby cukr zkaramelizoval.
Nakonec přihodit jarní cibulku, rychle promícháme a podáváme s rýží.