Co do toho?
- 2 hrníčky sušeného chilli bez semínek (cca 50 kousků)
- 1/4 hrníčku vody
- 2 lžičky sezamového oleje
- 3 lžíce česneku nadrobno
- 2 lžičky zázvorové pasty
- 1 cibule nadrobno
- 3 lžíce kečupu
- 3 lžíce sójovky
- sůl dle chuti
- 1 lžíce vinného octa
- 2-3 lžíce hnědého cukru
- 2-3 lžíce cukru
Co s tím?
Vezmem sušené chilli a zbavíme je semínek. Chilli rozmixujeme s vodou.
Na oleji rychle osmahneme zázvorovou pastu a česnek, pak tam přidáme cibulku a zase tak 2 minutky osmahneme.
Přidáme náš mix, kečup a sůl, promícháme. Přilejeme ocet s cukrem, přivedeme k varu a necháme probublat. Ochutnáme a můžeme ještě osolit a ocukrovat dle chuti. Vydrží tak měsíc v ledničce nebo 1/2 roku v mrazáku.