Co do toho?
- 750 g kuřecích stehen nebo prsou (nakrájíme na kostičky)
- 4-5 červených chilli papriček
- 6-7 stroužků česneku
- 2-3cm zázvoru
- 70ml bílého vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- 1-2 cibule na drobno (objemově asi 1 hrníček)
- 1 lžička hřebíčku
- 3-4 celé kardamomy
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžíce pepře
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 1/2 lžičky semínek tmavé hořčice
- cca 1/2 hrníčku vody nebo kuřecího vývaru
- sůl
Co s tím?
Namočte chilli, česnek a zázvor do vinného octa na 1/2h. A pak z toho uděláme pastu. Kuře obalíme v pastě a necháme tak hoďku odležet v lednici.
Do hmoždíře dáme hřebíček, kmín, kardamom, skořici, kurkumu, pepř a rozdrtíme. Nahřejeme olej v pánvi, přidáme semínka hořčice, a až začnou praskat přidáme cibuli a smažíme dokud cibule nezačne hnědnout pak přidáme maso i se zbytkem pasty a smažíme pár minut aby se maso zatáhlo. Přidáme nadrcené koření se solí, vodou (vývarem) a dusíme dokud není maso hotové.
Podáváme s rýží, nazdobíme nasekaným koriandrem.