Co do toho?
- 2 stonky citronové trávy
- 0.5kg kuřecího masa na kostky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky drceného pepře
- olej
- 2 lžíce cukru
- 1 cibule na drobno
- 4 stroužky lisovaného česneku
- 1/2 hrníčku kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1/2 lžičky kurkumy prášku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 jarní cibulky na kusy
Co s tím?
Citronovou trávu rozboucháme tupou stranou nože, nakrajíme na kousíčky a v mixéru rozdrtíme na hadry. V misce si maso opepříme, osolíme a dáme polovinu drtě z citronové trávy a necháme chvilku odležet.
V pánvi si nažhavíme olej na střední teplotu, přidáme cukr a za stáleho míchání zkaramelizujeme do světle hnědé barvy. Primícháme zbývající trávu, cibuli, česnek a cca minutku mícháme. Přidáme teplotu na plno, přihodíme maso obalíme v omáččce cca 2 minutky, zmírníme plamen a postupně vmícháme vývar. Dál tam dáme chilli a kurkumu. Necháme probublat dokud neni maso hotové, na závěr přilejeme rybí omáčku se sezamovým olejem a zasypeme jarní cibulkou.
Podáváme s rýží.