Co do toho?
- kuřecí prsa
- 2 mandarinky
- 1 lžička sečuánského pepře
- 2 lžíce arašídového oleje
- 1 lžička česneku najemno
- 2 lžičky zázvoru najemno
- 3 lžíce pomerančové nebo mandarinkové šťávy
- 3 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce tmavé sojovky
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- jarní cibulka
- chilli paprika
- něco soli
Co s tím?
Z jedné mandarinky ostrouháme kůru a dostaneme z ní šťávu. Druhou rozdělíme na kousky. Na arašídovém oleji zlehka osmahneme zázvor a česnek. Přidáme kuře a pořádne osmahneme. Pak přidáme zbytek až na sezamový olej, ten se přidá až před podáváním (s tím bacha je hodně výraznej, dejte klidně míň). Podávat z rýží.