Co do toho?
- kuřecí velikosti sousta cca 500g
- špetka soli
- 3 lžíce rýžového vína
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 1/2 lžíce oleje + neco navíc na smažení
- 2-3cm zázvoru, nastrouhat
- 1 stroužek česneku, prolisovat
- 4-5 sušených chilli papriček bez semínek
- 4 jarní cibulky
omáčka
- 2 1/2 - 3 lžíce rýžového octa
- 2 1/2 lžíce světlé sójovky
- 1/2 lžíce tmavé sójovky
- 1 lžička Hoisin omáčky
- 1/4 hrníčku vody
- 2 1/2 lžíce cukru
- 1/2 lžíce rýžového vína
Co s tím?
Kuřecí marinujeme s vínem a solí cca 15 min. Mezitím si smícháme ingredience na omáčku v misce.
Kuřecí vyndáme a obalíme ho ve škrobu. Osmažíme kuřecí do zlata. Hodíme na ubrousek ať sáknou olej.
Ve woku nažhavíme olej, přideáme zázvor, česnek a sušené chilli, až to začne vonět přilejeme omáčku. Když to začne bublat, přihodíme kuře, dobře promícháme dokud to nezhoustne. Přidáme cibulku promícháme a ihned podáváme s rýží.