Co do toho?
- 250g mouka (hladká a polohrubá půl na půl)
- 150g cukr moučka
- 150g máslo
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce mleté kávy
- 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
Na krém:
- 3/4 másla
- stejné množství vychladlé, přeslazené krupicové kaše
Na polevu:
- čokoládová poleva nebo klasická cukrová poleva z moučkového cukru a horké kávy
Co s tím?
Zadělat těsto na vále a vykrájet z něj srdíčka, to zvládnete hravě, i když má těsto občas tendenci se odporně lepit, proto jej dejte do druhého dne ztuhnout do ledničky. Těsto vyválejte asi na 3mm a srdíčka dávejte na plechu trochu dál od sebe, dost nabydou. Pečte při cca 160°C. Z másla a kaše vyšlehejte jemný krém (pro zjemnění můžete přilít deci mléka, ale není to nutné), který si pomocí pytlíku nastříkejte na polovinu srdíček. Druhou půlku namáčejte v čokoládě nebo v polevě a přiklápějte na podklad.