Co do toho?
- celé kuře
na marinádu
- 1 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1/2 lžičky soli
- šťáva z 1/2 limetky
- 1/2 lžičky koření 5ti vůní
- cca 2cm zázvoru nastruhat
- 2 stroužky česneku nadrtit
- cca 20ks hřebíčku nadrtit
na polevu
- 1/2 lžíce tmavé sojové omáčky
- 1/2 lžíce světlé sojová omáčky
- 1 lžíce Hoisin omáčky
- 2 lžičky medu
- 1 lžička sezamového oleje
- jarní cibulka a chilli na ozdobení
Co s tím?
Smícháme si věci na marinádu.
Kuře pořádně vysušíme zevnitř i zvenku. Prstama si oddělíme kůži od masa, marinádu nacpeme pod kůží a kuře pěkne promasírujeme. Dáme do lednice tak na 2 hodinky nebo i přes noc kuře odležet. Když něco zbyde můžeme to naplácat i na kůži.
Troubu nažhavíme na 190, do pekáče nahodíme maso prsama nahoru, zakryjem alobalem a necháme tak 50min péct.
Smícháme si věci na polevu.
Alobal vyhodíme a kuře budeme průběžně potírat polevou cca 10-20min nebo dokud není maso hotové. Pak to necháme tak 10min odležet. Podáváme s rýží a super výpekem. Ozdobíme nasekanou cibulkou a chilli.