Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

jak to uvařit
recepty-top.cz Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Co do toho?

  • 15 sušených švestek
  • 200ml Armagnac brandy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • cca 1 - 1 1/4 kg kance na kostky
  • cca 100g slaniny nadrobno
  • 2 velké mrkve nasekat
  • 1 velká cibule nadrobno
  • 3 stroužky česneku nasekat
  • 1 láhev kvalitního červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • svazek bylinek: 4 jalovce, 3 snítky rozmarýnu, 2 snítky tymiánu, pár listů celeru

Co s tím?

Brandy se švestkama si dáme do misky a necháme hodinku odležet.

Troubu si nažhavíme na 160-170. Maso si osolíme a opepříme. Vezmem si hluboký hrnec s poklicí který můžeme dát do trouby. Na sporáku ho nažhavíme s olejem a maso osmahneme hezky do hněda. Maso vyndáme, hodíme tam slaninku, opečeme do zlatova, přidáme cibuli s mrkví a necháme zeklovatět, hodíme tam česnek a dáme tomu ještě minutku. Nakonec hodíme zpět maso, švestky i s brandy, víno, bobkáč a bylinky. Zapokličkujeme a v troubě pečeme na těch 160 cca 3hodiny. Cca 1/2 hodinky před koncem můžeme přidat 2 lžíce jišky na dohuštění. Ochutnáme a múžeme dle potřeby dosolit či opepřit.

Před podáváním vyhodíme bylinky a bobkáč. Podáváme třeba s bramborovou kaší.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Šestka náhodných receptů

Ananasové chutney (čatní)

Ananasové chutney (čatní)

Česnečka

Česnečka

Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Bramborové noky s bazalkovým pestem

Bramborové noky s bazalkovým pestem

Vepřová panenka v arašídové krustě

Vepřová panenka v arašídové krustě

Čokoládové soufflé

Čokoládové soufflé

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.