Co do toho?
- 15 sušených švestek
- 200ml Armagnac brandy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- drcený černý pepř
- cca 1 - 1 1/4 kg kance na kostky
- cca 100g slaniny nadrobno
- 2 velké mrkve nasekat
- 1 velká cibule nadrobno
- 3 stroužky česneku nasekat
- 1 láhev kvalitního červeného vína
- 2 bobkové listy
- svazek bylinek: 4 jalovce, 3 snítky rozmarýnu, 2 snítky tymiánu, pár listů celeru
Co s tím?
Brandy se švestkama si dáme do misky a necháme hodinku odležet.
Troubu si nažhavíme na 160-170. Maso si osolíme a opepříme. Vezmem si hluboký hrnec s poklicí který můžeme dát do trouby. Na sporáku ho nažhavíme s olejem a maso osmahneme hezky do hněda. Maso vyndáme, hodíme tam slaninku, opečeme do zlatova, přidáme cibuli s mrkví a necháme zeklovatět, hodíme tam česnek a dáme tomu ještě minutku. Nakonec hodíme zpět maso, švestky i s brandy, víno, bobkáč a bylinky. Zapokličkujeme a v troubě pečeme na těch 160 cca 3hodiny. Cca 1/2 hodinky před koncem můžeme přidat 2 lžíce jišky na dohuštění. Ochutnáme a múžeme dle potřeby dosolit či opepřit.
Před podáváním vyhodíme bylinky a bobkáč. Podáváme třeba s bramborovou kaší.