Co do toho?
- 8 kuřecích stehen
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- 2 cibule, nakrájené
- 4 mrkve na kousky
- 4 - 6 červených brambor na kousky
- 1 střední celer na kousky
- 2 třetinky piva
- 2 hrníčky kuřecího vývaru
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 5 lžic másla
- 1/4 hrníčku hladké mouky
- nasekané petrželka na ozdobu
Co s tím?
Vezmem si véélkej hrnec, nažhavíme olej, maso osolíme a opepříme dle chuti a na oljeji osmahneme ze všech stran. Maso si vyndáme z hrnce. Slejem tuk, ale něco necháme. Dáme 2 lžíce másla a osmahnem cibulku dozlatova. Přidáme mrkev, brambory, celer, pivo, vývar, cukr, hořčici, rajčatový protlak a tymián. Opečene maso vrátíme do hrnce, ponoříme a vaříme na málo cca 30min.
Z másla a mouky si uděláme jišku, zamícháme do naší směsky a necháme dále dusit dokud není zelenina měkká, cca 10min.
Vyndáme maso se zeleninou, z omáčky slejeme tuk, nebude třeba a sosík dochutíme solí s pepřem. Maso se zeleninkou přelejeme omáčkou a posypeme petrželkou.