Co do toho?
- 1/2 kg jehněčího nebo kuřecího na kostky
- 150ml přírodního jogurtu
- 4 lžíce ghí
- 2 velké cibule, 1/2 na plátky, 1/2 najemno
- 3 stroužků česneku najemno
- 1/2 polévková lžíce strouhaného zázvoru
- 1/4 lžičky chilli
- 1/2 polévková lžíce drceného koriandru
- 1/2 polévková lžíce drceného mletého římského kmínu
- 1/2 lžička mleté kurkumy
- 1/4 lžičky tobolek kardamonu
- 2 hřebíčky - nadrtit
- 200g rajčat rozmixovat
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 lžíce nasekané čerstvé máty
- 3/4 lžičky garam masala
Co s tím?
Maso si naložíme do jogurtu tak na hodinku.
Rozehřejte půlku ghí a osmažíme plátky cibule dokud nezačne hnědnout. Vyndáme cibulku stranou. Rozehřejem si zbývající ghí a přidáme jemně nakrájenou cibuli s česnekem a zázvorem. Smažíme dokud nezhnědne a pak přidáme zbývající koření a smažíme to několik minut dokud nezačne voňet.
Vmícháme maso s jogurtem, promícháme a přidáme rajčata. Přikrejem a zvolna dusíme tak 1 1/2h. (pro kuřecí stačí 30min) sundáme pokličku a povaříme dalších 30 minut (pro kuřecí stačí 15min), nebo dokud maso nezměkne. Před podáváním vrátíme opečenou cibulku s bylinkama + garam masalou a prohřejeme. Dosolte a podávejte.