Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

jak to uvařit
recepty-top.cz Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Co do toho?

  • 15 sušených švestek
  • 200ml Armagnac brandy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • cca 1 - 1 1/4 kg kance na kostky
  • cca 100g slaniny nadrobno
  • 2 velké mrkve nasekat
  • 1 velká cibule nadrobno
  • 3 stroužky česneku nasekat
  • 1 láhev kvalitního červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • svazek bylinek: 4 jalovce, 3 snítky rozmarýnu, 2 snítky tymiánu, pár listů celeru

Co s tím?

Brandy se švestkama si dáme do misky a necháme hodinku odležet.

Troubu si nažhavíme na 160-170. Maso si osolíme a opepříme. Vezmem si hluboký hrnec s poklicí který můžeme dát do trouby. Na sporáku ho nažhavíme s olejem a maso osmahneme hezky do hněda. Maso vyndáme, hodíme tam slaninku, opečeme do zlatova, přidáme cibuli s mrkví a necháme zeklovatět, hodíme tam česnek a dáme tomu ještě minutku. Nakonec hodíme zpět maso, švestky i s brandy, víno, bobkáč a bylinky. Zapokličkujeme a v troubě pečeme na těch 160 cca 3hodiny. Cca 1/2 hodinky před koncem můžeme přidat 2 lžíce jišky na dohuštění. Ochutnáme a múžeme dle potřeby dosolit či opepřit.

Před podáváním vyhodíme bylinky a bobkáč. Podáváme třeba s bramborovou kaší.



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Dušený kanec se švestkami a Armagnacem

Šestka náhodných receptů

Nudle Dan dan (Dandan mian)

Nudle Dan dan (Dandan mian)

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty

Kuřecí prsa plněná sušenými rajčaty

Linguine s bazalkovým pestem

Linguine s bazalkovým pestem

Kuřecí na tymiánu se smetanou

Kuřecí na tymiánu se smetanou

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.