Co do toho?
maso
- 300g mleté hovězího nebo jehněčího masa
- 4 lžíce strouhanky
- 1 střední cibule najemno
- 1 stroužek česneku nasekat
- 1/4 hrníčku petrželky najemno
- 1/8 hrníčku máty najemno
- 1 vejce
- 1/4 lžičky římského kmínu
- 1/4 lžičky tymiánu
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- olej
omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 střední cibule nahrubo
- 2 rajčata, oloupaná bez semínek na kostky
- 1 lžíce protlaku
- 1/2 hrníčku vody
- sůl
- pepř
- 3-4 brambory, na měsíčky nebo jako hranolky
- 1 lžička oregana
- 1 zelená chilli paprička
- petrželka na ozdobení
Co s tím?
Troubu si nažhavíme na 180.
Ingredience na maso smícháme dohromady, vytvarujeme si takové kebaby (cca 12ks) vyskládáme do zapékací misky kterou si vytřeme olejem a dáme do trouby na 15-20min.
Na másle si mezitím osmažíme cibulku do zlatova, přidáme zbytek (kromě oregána a zelené papriky) a dusíme na malém ohni cca 10-15min.
Snížíme teplotu na 160, kofte zalejeme omáčkou, brambory se snažíme dát navrch aby se opekly, zasypeme oregánem, paprikou na kousky a dáme do trouby péct na cca 15-20min.