Co do toho?
Na omáčku
- 2 lžice olivového oleje
- cca 6 plátků prorostlé slaniny, nakrájet
- 3 velké cibule, nakrájet
- 3 stroužky česneku, nadrtit
- 2-3 mrkve, nakrájet
- 2 řapíky řapíkatého celeru :-) (nezapomeneme oloupat)
- 1 kg mletého hovězího masa
- 2 sklenice červeného vína (cca 400ml)
- 2x400g konzervy s nakrájenými rajčaty
- 2 lžíce protlaku
- 2 čerstvé nebo sušené bobkové listy
- sůl
- čerstvě drcený pepř
- špagety nebo tagliatelle
- parmezán
Co s tím?
Do většího hrnce dáme olej a osmažíme pomalu slaninu dozlatova. Přihodíme česnek s cibulkou a smažíme dokud nezměkne. Zvětšíme teplotu, nahodíme hovězí maso a opečeme. Dolejeme vínem a necháme probublat tak 15min. Zase snížíme teplotu a hodíme tam zbytek surovin, osolíme opepříme dle chuti. Zaklopíme a necháme dusit tak 2 - 2 1/2 hodinky. Nezapomeneme občas zamíchat aby se to nepřismahlo.
Nakonec si uvaříme špagety, zalejeme omáčkou a zasypeme parmezánem.