Co do toho?
marináda
- 1 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce světlé sojovky
- 1/2 lzice tmavé sojovky
- 1/2 lzice sezamového oleje
- 2 kuřeci prsa
na omáčku
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce světlé sojovky
- 1 lžíce tmavé sojovky
- 2 lžíce rýžoveho vína
- 1/2 lžíce tmavého cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
zbytek
- olej
- 5 stroužků česneku
- lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička chilli vloček
- 1 červená paprika na kousky
- 1 červená cibule na měsíčky
- 1 mrkev na plátky
- 3 jarní cibulky na kousky
Co s tím?
Smícháme si věci na marinádu s kuřetem a necháme tak 15minut uležet. Mezitím si smícháme věci na omáčku.
Na pánev dáme lžičku oleje a opečeme maso dozlatova, vyndáme. Dáme další lžíci oleje, dále česnek, závor, chilli vločky tak na 20 sekund, přidáme papriku, mrkev a cibule, osmažíme tak 2-3minutky, přidáme maso s naší omáčkou a zlehka zredukujeme, pokud to bude moooc husté přidáme trošku vody. Podávame s rýží.