Co do toho?
- 1/2kg hladké mouky
- ždibec soli
- cca 1/2 kostky droždí
- 20g cukru
- 1 vajičko
- větší lžíce sádla
- hrneček vlažného mléka
- cca 200g škvarků
- olej na potření
Co s tím?
Necháme si vzejít droždí v 1/2 hrnečku mléka + lžičku cukru. Pak ze všechno kromě škvarků zaděláme v těsto (sádla dáme víc když budou škvarky moc suché). Necháme vykynout a mezitím si škvarky nařežeme nadrtíme nasekáme .... na kousky. Do těsta hodíme škvarky + sůl dle chuti těsta, občas je třeba a prohněteme.
Vytvarujeme si placky na plech, potřeme olejem. Troubu nažhavíme na 180 a dáme péct cca 10-15min aby jsme to nespálili, snížíme teplotu na 160 a nechámej dojít dozlatova.