Co do toho?
- 1 celé máslo (250 g)
- 1 krabička uzených šprotů
- 1 střední cibule
- kyselé okurky (zhruba stejné množství, jako dáte cibule)
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- pepř
- sůl
Co s tím?
Máslo si nechte při pokojové teplotě změknout, aby se vám s ním lépe pracovalo. Ze šprotů (pokud je to nutné) odstraňte ploutvičky, ocásky a hlavičky (záleží na výrobci). Šproty rozmačkejte vidličkou a přidejte k máslu. Cibuli a okurky nakrájejte najemno a spolu s hořčicí přidejte do mísy. Všechny suroviny pořádně promíchejte. Nakonec dopepřete a případně dosolte dle vlastní chuti. Se solí buďte opatrní, záleží na tom, jakou konzervu jste použili. Někdy není dosolení vůbec potřeba.