Co do toho?
- olivový olej
- 6 červených brambor
- 4 šalotky na tenké plátky
- 4 stroužky česneku na tenké plátky
- 3 lžičky čerstvého rozmarýnu nadrobno
- 1 lžičku oregána
- 1 lžičku tymiánu
- sůl
- pepř
- 100g másla
- 50g parmazánu
Co s tím?
Nažhavíme troubu na 190. Brambory si nakrájíme na tenké plátky, ideálně tak aby spodek brambor zůstal ještě spojený a drželi pohromadě. Pekáč vymažeme olivovým olejem. Brambory vyskládáme do pekáče a mezi plátky dáme česnek se šalotkou, oregánem, tymiánem a rozmarýnem. Posolíme, opepříme, poklademe kousky másla a zaklopíme alobalem. Pečeme cca hodinku nebo dokud nejsou brambory měkké. Vyhodíme alobal zasypeme parmezánem a necháme zezlátnout tak 15-20min.