Co do toho?
Na maso
- 1 lžička mletého fenyklu
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
Na omáčku
- 4 stroužky drceného česneku
- konzervovaná rajčata
- 1 šálek bílého vína
- porci penne
- nastrouhaný parmazán
- nasekaná bazalka
Co s tím?
Kuře obalíme v koření, a skrz pečící papír ho můžeme nabouchat na rovnoměrnou tloušťku i s kořením které se pěkně vsákne do masa. Nahřejeme olej a opečeme. Kuřecí si vyndáme, do oleje přidáme česnek, lehce osmahneme a hodíme tam rajčata s vínem. Necháme probublat tak 15min (prostě dokud nezhoustne). Přidáme opečené kuřecí nakrájené na cca 2cm proužky a jen ohřejeme.
Uvaříme penne dle návodu. Penne zalejeme omáčkou s kuřecím a zasypeme kousky bazalky a parmazánem. Můžeme přidat i něco salátu a kousek česnekové bagety.