Co do toho?
- 1/2 hrníčku olivového oleje
- špetka drcených chilli vloček
- 4 ančovičky (sardelky)
- 1 1/2 hrníčku čerstvé strouhanky z ciabatty
- 6 stroužků česneku najemno
- 1/4 hrníčku petržele najemno
- špagety
- sůl
Co s tím?
Dáme si vařit vodu :-)
Než se začne vařit dáme do pánve olej s chilli, zlehka ohříváme a semtam promícháme (cca 5min dokud nezačnou prskat). Přidáme ančovičky které necháme rozpustit, přidáme teplotu na +/- střední plamen, přihodíme strouhanku, za stáleho míchaní osmažíme do zlata. Vmícháme česnek, necháme tak minutku osmažit, sundáme to z plotny jen přihodíme petrželku.
Špagety si uvaříme "al dente", z hotových špaget si dáme bokem tak 1/2 hrníčku vody, scedíme je a dáme zpět do hrnce (plamen si dáme na menší teplo), přidáme polovinu naší strouhanky a promícháme, pokud to bude nutné přilejeme něco vody ze špaget. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Podáváme zasypané zbývající strouhankou. Na závěr můžeme posypat parmezánem.