Co do toho?
- cca 1kg hovězího masa vcelku - třeba plecko
- sůl
- pepř
- olej
- 500-700g čerstvých paprik
- lžíce pálivé papriky
- lžíce majoránky
- lžička oregána
- lžička drceného kmínu
- cibule na plátky
- 2 stroužky česneku na kousky
- rajčata, ideálně konzervovaná
- voda nebo vývar
- 3 lžíce červeného vinného octa
Co s tím?
Maso obalíme v pepři, soli a na oleji osmahneme ze všech stran. Vyndáme maso na talíř. Do kastrolu hodíme čerstvou i sušenou papriku, sůl, pepř a trošku podusíme, pak přihodíme zbytek bez vody necháme probublat. Přihodíme tam maso s vodou a dáme do trouby přiklopené klidně na 3 hodinky na 180-200. Maso by se mělo rozpadat na hadry. Pokud to bude moc tekuté tak to na 15-30min odklopte.