Co do toho?
verze 1
- 4 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky rýžového octa
- 1 stroužek česneku - prolisovat
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička čínské ostré omáčky - Sriracha
- 1/8 lžičky drceného černého pepře
verze 2
- 4 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžíce černé fazolové pasty
- 1 lžíce melasy
- 2 lžičky bílého octa
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 stroužek česneku - prolisovat
- 1 lžička čínské ostré omáčky - Sriracha
- 1/8 lžičky drceného černého pepře
Co s tím?
Ostrou omáčku Sriracha můžete koupit u čínských či vietnamských pochutin, občas ji mají i různé asijské restaurace v nabídce a dá se koupit přímo tam. Je červená a většinou je na ní zobrazený kohout.
Mícháme dokud se dobře nespojí. Uzavřeme do sklenice a v lednici vydží nějaký ten měsíc.
Hoisin se dá i koupit, ale popravdě zatím jsme na něj v běžném obchodě nenarazil, tak jsem si omáčku radši udělal sám.