Co do toho?
na maso
- 200g mletého vepřoveho
- 1 lžicka sojovky
- 1 lžicka sezamoveho oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce zázvoru na jemné nudličky
- 1 lžíce nadrceného sečuánského pepře
- 2 lžíce rýžového vína
- 2 lžičky cukru
- čínské nudle nebo se dají použít japonské udon nudle
- sečuánsky olej
- 1 hrníček kuřecího vývaru
- 2 jarní cibulky na nudličky
- trošku koriandru na ozdobení
Co s tím?
Maso smícháme se sojovkou a olejem, necháme tak 15min odstát. Maso osmažíme dohněda, ke konci přidáme česnek na plátky a zázvor.
Uvaříme nudle. Zbytek ingrediencí a maso si rozdělíme na 4 díly (je toho na cca 4 porce). Nudle dáme do misky, přidáme maso, pepř, cukr, víno, dále 2 lžíce oleje, na závěr zalijeme vývarem a ozdobíme koriandrem a cibulkou.