Co do toho?
- 4 vejce
- 10 dkg másla
- 20 dkg cukr krupice
- 35 dkg polohrubá mouka
- 1/4 - 1/3 l mléka
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- citronová kůra
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
- ztužený tuk na vymazání formy
Co s tím?
Formu na bábovku vymazávejte ztuženým tukem rozehřátým na "blátíčko", tedy ne úplně tekutým. Formy pak vysypte polohrubou moukou. Pokud dodržíte tohle, bábovka se Vám stoprocentně dokonale a bez problémů vyklopí.
Rozměklé máslo, žloutky a cukr společně ušleháme do pěny, přidáme sůl a citronovou kůru a pomalu vmícháme mouku s mlékem a kypřicím práškem. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Asi polovinu těsta nalijeme do dobře vymazané formy, do zbytky vmícháme kakao a dolijeme do formy (kakaové těsto je těžší a samo proteče dolů) Pečeme v dobře předehřáté troubě při cca 170 stupních.