Lívance

Lívance

jak to uvařit
recepty-top.cz Lívance

Co do toho?

  • 750 g hladké mouky
  • 1 1/4 l vlažného mléka
  • 80 g cukru krupice
  • vanilkový cukr
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1 celé vejce
  • 2 žloutky
  • 40 g droždí
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • tuk na smažení nebo pánev s nepřilnavým povrchem

Co s tím?

Z asi 150 ml vlažného mléka, droždí a trochy cukru zadělejte kvásek a nechte jej vzejít. Do mísy dejte mouku, zbytek cukru, vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, vejce a žloutky a vlažné rozpuštěné máslo. Přilijte kvásek a zbytek mléka a dobře vymíchejte těsto bez žmolků a hrudek. Těsto má být tekuté a zahoustnuté.

Těsto nechte na teplém místě přikryté kynout, až je ho nejméně dvakrát tolik. Pak rozpalte pánev a na středním ohni ohni pečte lívance. Menší naběračkou kydněte těsto doprostřed pánve, zhruba po 2-3 minutách (podle síly ohně/plotýnky) otočte. Před každým nabráním směs lehce promíchejte.

Podávejte s tím, co máte rádi s cukrem se skořicí, s marmeládou a šlehačkou, s borůvkami s cukrem ...



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Lívance

Lívance

Margot řezy

Margot řezy

Míša řezy

Míša řezy

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Ovocné kynuté knedle

Ovocné kynuté knedle

Perník

Perník

Šestka náhodných receptů

Fettuccine all’ Alfredo

Fettuccine all’ Alfredo

Biftek - beef steak

Biftek - beef steak

Kuře se zázvorem a ananasem

Kuře se zázvorem a ananasem

Kuřecí řízek

Kuřecí řízek

Perkelt - pörkölt

Perkelt - pörkölt

Bramborový salát

Bramborový salát

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.