Co do toho?
- kuřecí prso, na kostky
- 4 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce světlé sojovky
- 1 vejce
- 1/3 hrníčku kukuřičného škrobu
- olej
omáčka
- 6 stroužků česneku prolisovat
- 4 lžíce namletého zázvoru
- 3 lžice světlé sojovky
- 3 lžice rýžového vína
- 3 lžičky cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 5 lžic vody
- 1 jarní cibulka na kousky
Co s tím?
Kuřecí marinujeme v sojovce a rýžovém víně cca 30min. Vylejeme zbytek marinády co se nevsáklo, přihodíme škrob s vajíčkem, promícháme a na oleji osmažíme do zlatova. Vyndáme na papír aby nasáknul olej.
Smícháme si na později kukuřičný škrob a vodu v misce. Na rozpálený olej přidáme česnek se zázvorem, smažíme cca 15 sekund. Přidáme sójovku, rýžové víno, cukr a kuře. Promícháme a smažíme. Přidáme připravenou směsku s kukuřičným škrobem, aby to bylo ideálně husté. Zasypeme plátky cibulky. Podáváme s rýží