Co do toho?
8 kuřecích stehen bez kůže a kostí, nebo prsa jak kdo rád :-)
marináda
- 3 lžíce burákového másla
- 1/2 hrníčku kokosového mléka
- 1 lžička drceného koriandru
- 2 drcené lusky kardamomu
- 1 lžíce kari
- 1 červená chili paprička na tenké plátky
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce vinného sherry octa
- sůl a pepř dle chuti
na rýži
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 2 hrníčky rýže
- 2 bobkové listy
- 3 ks nového koření
- 1 lžička soli
- 4 šálky vařící vody
- 4 červené cibule
- 1 čerstvý ananas
- 2 lžíce másla
- 1/2 hrníčku nasekaného koriandru
Co s tím?
Marinádu smícháme, ocet dáme nakonec až to trošku promícháme. Kuřecí nakostičkujeme a marinujeme 12-24 hodin v chladu.
Cibuli s ananasem nakrájíme na kusy velké cca jako ty kuřecí aby nám to drželo na špízu
Rýže: V hrnci rozpusťte máslo a olej. Přidáme rýži, bobkáč, nové koření a sůl, za stáleho míchání osmažíme cca 3 minuty. Přilejem vodu, zamícháme, zapokličkujem a vaříme +/- 18 minut na spóóóóro, pak to vypnem a necháme dojít.
Kuřecí, cibuli a ananas napícháme na špízy a na másle osmažíme do zlatova. Podáváme posypené koriandrem s rýží.
Je toho tak pro 4 lidi.