Co do toho?
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 6 stroužků drceného česneku
- 1/3 šálku kuřecího vývaru
- kůra z 1 citronu
- šťáva z 1/2 - 1 citronu (dle velikosti citronu)
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
- 3 kuřecí prsa
- sůl
- drcený pepř
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 1 citron na 4 dílky
Co s tím?
Troubu nažhavíme na 200. V pánvi rozehřejeme olej (ale můžem to udělat rovnou v pekáči), přidáme česnek a tak minutku ho smažíme (bacha ať není na uhel, zhořkne). Vypneme oheň a přidáme vývar, citronovou kůru a šťávu, tymián (ne ty snítky), promícháme a necháme dojít. Kuřecí prsa opepříme a posolíme. Vezmem pekáč kam přelejeme směsku, v které prsa obalíme. Okolo poházíme kousky citronu a snítky tymiánu. Za neustáleho podlévání pečeme tak 30-40minut. Prostě až je kuře hezky opečené.