Co do toho?
- cca 1/2kg kuřecího na kostky
na marinádu
- cca 10 pepřových kuliček
- 2 lžičky semínek koriandru
- 4 zelené chilli papričky
- svazek koriandru
- lžička mletého kmínu
- lžička vinného octa
- lžička cukru
- sůl
a zbytek
- olej
- 1 bobkový list
- 2 lžičky celého kmínu
- 2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička semínek koriandru
- 2 cibule na jemno
- 6 stroužků česneku
- 3cm zázvoru najemno
- voda
Co s tím?
Nadrtíme si pepř, chilli bez semínek a oprat, zelený koriandr a 3 lžičky semínek koriandru. Směsku smícháme s octem, mletým kmínem, cukrem a solí. Ve vzniklé pastě maso marinujeme tak 2 hodinky. V pánvi nažhavíme olej, přidáme bobkáč a celý kmín, necháme ovonět a přihodíme mletý pepř a 1 lžičku koriandrových semínek. Dál nahodíme cibulku kterou zpěníme dozlatova a přidáme česnek se zázvorem, necháme to provařit tak 3 minuty. Do směsky hodíme maso a smažíme tak 5 minut. Přelejeme hrníčkem vody zaklopíme a necháme dusit 10min.
Podáváme s rýží.