Co do toho?
- 3 kuřecí prsa
marináda
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
- 1 lžíce světlé sojovky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená paprika
- 1 střední okurky
- 1 střední červená cibule
- 5 ks jarní cibulky
omáčka
- 2cm zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hrnku pražených nesolených arašídů
- 7 sušených chilli papriček
- 1 lžíce sečuánského pepře
- 3 lžíce omáčky Hoisin
- 4 lžíce světlé sojovky
- 3 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
- 2 lžíce červené vínného octa
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru nebo medu
- 2 lžíce kuřecího vývaru
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky sezamového oleje
Co s tím?
Smícháme si ingredience na marinádu, nakrájíme si maso na cca 2cm kostky a necháme to tak 30 minut odležet v ledničce.
Na kousky si nakrájíme papriku, okurku (sbavíme šlupky a semínek), cibuli i jarní cibulky.
V pánvi si nasucho opražíme arašídy, dáme vedle. Dál opražíme chilli papričky s pepřem, dáme vedle. Zázvor s česnekem si nastrouháme. V misce si smícháme omáčku hoisin, sojovku, víno, ocet, ústřicovou omáčku, cukr nebo med a vývar. V hmoždíři si nadrtíme chilli papričky s pepřem a přihodíme k omáčce.
Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, kuřecí osmahneme. Přidáme nakrájenou zeleninu a orestujem cca 4 minutky, přidáme zázvor s česnekem osmahneme 30 sekund, přilejeme omáčku (nemusíme všechno co jsme si namíchali, prostě přiměřeně) a necháme probublat. Přidáme arašídy, promícháme, podávame.