Co do toho?
marináda
- cca 4 lžíce oleje
- 2 stroužky drceného česneku
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 lžička worcesterové omáčky
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky hnědého cukru
- 1 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
zbytek
- cca 0,5kg kuřecích prsou nebo kuřecí stehna bez kosti
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 středně velká cibule na plátky
- 2 malé papriky na tenké proužky
- 1 střední chilli papričku jalapeno (nebo dle chuti) na kolečka
- kukuřičné tortilly
- strouhaný sýr čedar
- zakysaná smetana
Co s tím?
Ingredience na marinádu smícháme, maso nakrájime na tenké proužky a marinujeme asi 20min.
Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a chilli papričku a smažíme lehce do hněda. Vyndáme a usmažíme maso, pak hoďte zeleniku zpět a jen prohřejte.
Podáváme v tortile zasypané sýrem a zakápnuté smetanou + třeba rajčatovou salsou