Co do toho?
- cca 1 1/4kg kuřecího masa
Na obalení
- 1 1/2 lžičky suché bazalky
- 3/4 lžičky oregana
- špetka rozmarýnu
- špetka šalvěj
- 1/4 lžičky tymiánu
- 1/3 šálku mouky
- 1/4 lžičky pepře
- 1/2 lžičky soli
- 2-3 lžíce oleje
- 3 brambory na kusy
- 3 stroužky česneku
- 1/4 hrníčku čerstvé petržele
- 1/2 hrníček vody
- 1 hrníček suchého bílého vína
Co s tím?
Troubu si nažhavíme na 180-200. Maso si usušímem, v misce si promícháme ingrediance na obalení a kuřecí v ní obalíme. Vezmeme si ideálně litinovou pánev kterou můžeme dát do trouby, nažhavíme olej a kuře dozlatova opečeme. Vyndáme z pánve, přihodíme brambory a trošku opečeme. Přidáme zbytek (nadrcený česnek, petrželku, vodu a víno). Dáme do trouby na cca 20-25min. Po vyndání z trouby necháme tak 5min odstát.