Co do toho?
marináda
- 1 1/2 citronu, pouze šťáva
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1/4 hrníčku olivového oleje
- 1/2 cibule nebo 1 menší nahrubo
- 1 1/2 lžičky drceného česneku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky drceného černého pepře
- 1 lžička kajenského pepře
- 3/4 lžíce chilli
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- cca 3/4kg kuřecího masa
Co s tím?
Smícháme suroviny na marinádu a maso necháme marinovat min. 3 hodinky, ale můžeme i přes noc.
Troubu si nažhavíme na 190. Mezitím si na pánvi (kterou můžem šoupnout do trouby) opečeme očištěné maso od marinády cca 3min z každé strany hezky do zlata. Vyndáme si maso, nalejem do pánve zbytek marinády a kuře dáme zpět.
Pečeme v troubě cca 15-20min nebo dokud není maso propečené.