Co do toho?
- 1 salátová okurka
- 1/2 mrkve na nudličky (běžně se nedává)
- 1/4 malé cibule na tenko
- 1 lžička soli
- 1 lžíce gochugaru - korejské červené paprikové vločky (někdo dá i 2)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička sezamových semínek, opražená budou lepší
- 2 stroužky česneku najemno
- 1 lžíce rýžového octa
Co s tím?
Okurku nakrájejte na plátky a prosypte solí, promíchat a nechte odležet 10–15 minut, aby se zapotila :-) Mezitím smíchejte gochugaru, cukr, sezamový olej, sezamová semínka, česnek a ocet v misce. Vylejte vypocenou vodu a proplýchněte ji propláchněte studenou vodou (lze vzít i papírovou utěrku a osušit ji), přidejte cibuli a zálivku. Jemně promíchejte a nechte salát odležet v lednici asi 30 minut.