Co do toho?
na rýži
- 1 hrníček jasmínová rýže
- 1 hrníček vody
- 3/4 hrníčku kokosového mléka
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
limetkový mix
- 1/4 hrníčku limetkové šťávy
- 2 lžíce světlé sojové omáčky
- 1 lžíce nastrouhané limetkové kůry
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu
zbytek
- cca 400g kuřecích prsou na kostky
- 2 lžička oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- kuřecí vývar dle potřeby
- 1/4 hrníčku kokosových vloček
- 1 lžíce lístků koriandru
Co s tím?
Do kastrolu dáme rýži, vodu, kokosové mléko, cukr a sůl, přivedeme do varu. Snížíme teplotu a dusíme 15-20 minut, nebo dokud se voda nevsákne a rýže nezměkne.
Mezitím si v malé misce smíchejte mix na limetku. V pánvi nažhavíme oba oleje a maso opečeme. Přidáme naší limetkovou směsku a necháme probublat cca 2 minuky, můžeme přidat trochu vývaru a nechat probublat déle a udělat šťávičku. Zasypeme kokosem, koriandrem a promícháme. Podáváme s naší rýží.