Co do toho?
Marináda
- 1 lžička chilli
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 kuřecí prsa na kousky
Omáčka
- 1 svazek koriandru
- 4 stroužky česneku
- 3 chilli serrano bez semínek
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce vody
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky vloček sušené chilli papričky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 2 nasekané cibule
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 2 rajčata na kostičky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička drceného kardamomu
- cca 80ml kokosového mléka
- 1/2 hrníčku vody
Co s tím?
Smícháme ingredience na marinádu a necháme v lednici ideálně hodinku odstát.
Vezmeme mixer a prvních 6 ingrediencí na omáčku rozmixujem cca 30 sekund
Ve woku nažhavíme olej na střední plamen přidáme pepř, chilli vločky a necháme minutku osmahnout. Přidáme kmín, cibuli, cukr a necháme tak 8 minut dokud není cibule osmahnutá. Přidáme teplotu. Do naší směsky přidáme maso a opečeme ho ze všech stran, cca 3 minutky by meli stačit. Přimícháme zázvor, rajčata, kurkumu a kardamom. Zamícháme, přimícháme naší směsku z mixéru a necháme probublat tak 3 minutky.
Přilejeme mléko s vodou a na mírném ohni to necháme 10minut provařit. Před dokončením dle potřeby osolíme a opepříme, pokud bude chuť koření moc výrazná přidejte cukr.