Harissa pasta

Harissa pasta

jak to uvařit
recepty-top.cz Harissa pasta

Co do toho?

  • 1 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 1/2 lžičky semínek koriandru
  • 1 1/2 lžičky kmínu
  • 5 čerstvých červených chilli papriček
  • 8 sušených chilli papriček (např. guajillo)
  • 6-8 stroužků česneku
  • 1/4 hrníčku listů koriandru (není nutné, někdo dává třeba i mátu nebo petrželku)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1/2 hrníčku olivového oleje
  • 3/4 lžičky soli, nebo podle chuti
  • 1-2 lžíce rajského protlaku (také není nutné, záleží na receptu)

Co s tím?

Sušené chilli si namočíme do teplé vody a necháme tak 20-30 minut odstát. Slejeme vodu a zlehka papričky vyždímáme a odstraníme semínka, a nebo nějaké necháme dle stupně odvahy ;-)

Na pánvi orestujeme na sucho kmín, koriandr a římský kmín (jen aby se ovoněly cca 3-4 minuty) pak to hodíme do hmoždíře a rozdrtíme.

Všechno hodíme do mixéru, nemusí to být úplně do hladka, jen ať to má nějakou texturu. A nebo místo mixéru to přihoďte do hmoždíře ke koření a rozdrťte.

Můžeme pastou naplnit skleničku, zalít olivovým olejem a vydrží v lednici i 4 měsíce.

Jinak se dá v pohodě koupit buďto v konzervě nebo v tubě ;-)



Sorry za reklamu. Testuji.


Něco podobného

Harissa pasta

Harissa pasta

Marocký kořenící mix

Marocký kořenící mix

Šestka náhodných receptů

Bramboráky

Bramboráky

Gulášová polévka z pytlíku

Gulášová polévka z pytlíku

Bažant na kmínu

Bažant na kmínu

Mojito

Mojito

Spaghetti bolognaise

Spaghetti bolognaise

Pudinkové dortíčky

Pudinkové dortíčky

Created 2016 www.vyroba-stranek.cz - Virtuální prohlídky - all4U agency s.r.o.