Co do toho?
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 400g hovězí maso na malé kostky
- 600g cibule na plátky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 stroužek česneku najemno
- 1 červená paprika na proužky
- 2 lžíce sladké papriky
- sůl
- drcený pepř
- 2deci červeného vína
- 1litr hovězího vývaru
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžíce pálivé sušené papriky
- 3 bobkové listy
- 250g brambor na kostičky
- 4 rajčata na kostky bez semínek
Co s tím?
Vezmeme si větší hrnec nažhavíme máslo s olejem a zprudka osmahneme maso, přidáme cibuli, kterou necháme za častého míchání změknout. Přidáme protlak a necháme cca 15min dusit na menší plamen.
Přidáme česnek s čerstvou i sušenou sladkou paprikou, 3minutky podusíme. Osolit opepřit. Zalejeme vínem s vývarem a necháme dokud se to nezačne vařit, pak tam hodíme zbytek. Tj. kmín, papriku, bobkáč, brambory, račata. Vaříme dokud maso nezměkne. Můžeme na malý plamen i 5 hodin.