Co do toho?
- 50g pršuta
- šťáva z 1 citronu a kůru jemně nastrouhat
- 2 lžíce čerstvé šalvěje, nahrubo
- sůl
- pepř
- 2 x 350-450g vepřové panenky
- olej na potření
- 50 g másla
Co s tím?
Smícháme nasekané pršuto, kůru z 1 citronu, šťávu z 1/2 citronu, nasekanou šalvěj, sůl a pepř na hustou kaši. Zbytek citronů si necháme bokem.
Nařízněte panenku, vetřete pastu na maso i do řezů. Potřete panenku olejem. Grilujeme dobu 6-8 minut z každé strany
Dáme maso na talíř a položíme navrch plátky másla, které necháme roztát. Na maso nakapeme zbytek citronové šťávy. Ozdobíme větvičkou šalvěje.